dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Simulacre d’incendi en un local del port d’Arenys

Foto:

Actuació dels bombers al simulacre | Foto: Gencat

Aquest divendres el port d’Arenys de Mar ha estat escenari d’un simulacre d’incendi a l’interior d’un local del recinte portuari. L’exercici l’han organitzat Ports de la Generalitat i Protecció Civil de la Generalitat, en col·laboració amb el Club Nàutic Arenys. Durant el simulacre s’ha posat en pràctica el sistema d’avisos del Pla d’autoprotecció del port i les accions del seu personal. Així mateix, s’ha verificat la coordinació entre els mitjans propis del port i els efectius d’emergència externs.

Segons informen fonts de la Generalitat, el simulacre ha consistit en l’incendi en un magatzem del restaurant Club Nàutic Arenys que ha provocat un ferit i l’evacuació d’usuaris i ciutadans, ja que l’exercici ha tingut afectacions a la seu social del Club Nàutic, l’edifici Mont Calvari, que s’ha confinat, i el vial del port. Una vegada detectat el foc s’ha iniciat el protocol de trucades establert al Pla d’autoprotecció (PAU): al telèfon d’emergències 112 de Catalunya i al Centre de Coordinació Operativa de la Generalitat (CECAT) de Protecció Civil.

També, els Bombers de la Generalitat han treballat a l’exercici amb una dotació del Parc d’Arenys de Mar i un comandament del Parc de Mataró. La seva tasca ha consistit a fer l’extinció de l’incendi i, posteriorment, ventilar el restaurant i comprovar que l’estructura no ha quedat afectada pel foc. Els Bombers també han atès la persona ferida en l’incendi. Per la seva part, els Mossos d’Esquadra han liderat el grup d’ordre i s’han encarregat de tallar l’accés a la zona del club nàutic des de dos punts: la rotonda d’accés a la zona pesquera i la rotonda d’entrada al club de pesca Mar-Sport. També han garantit l’accés i el treball dels equips d’emergència i evacuació. En el grup d’ordre hi han participat els membres de la Unitat de seguretat ciutadana d’Arenys de Mar i la Policia Local.

Salvament Marítim ha enviat una embarcació en previsió per si havia d’intervenir. Al simulacre també hi han participat, com a observadors, un tècnic del servei i un tècnic de servei logístic i operativa territorial de Protecció Civil de la Generalitat a Barcelona.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris