diumenge, 18 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Tatuatges per controlar la diabetis

.

.

Aquest cop han estat enginyers de la Universitat de Califòrnia –San Diego—que han desenvolupat una mena de tatuatge ultra prim que sense dolor i amb una gran precisió pot controlar els nivells de glucosa dels diabètics.

Es tracta d’un dispositiu flexible que tant sols costa uns pocs cèntims i tenen una durada de 24 hores. Aquest tatuatge, temporal, ha estat provat amb èxit a set pacients sans i amb edats entre els 20 i els 40 anys. Els resultats finals van demostrar que el dispositiu va mesurar, amb una major precisió que la punció digital, els nivells de glucosa de cada pacient.

Aquest dispositiu funciona sense la necessitat de sang del pacient diabètic. Simplement necessita l’extracció i mesurament de glucosa del flux entre les cèl·lules de la pell. D’altra banda també es podria utilitzar per a la detecció d’altres metabòlits importants en el cos o, fins i tot, dosificar el medicament necessari per al pacient.

Aquests resultats ja han estat publicats a la revista Analytical Chemistry i on s’especifica que, pel moment, aquest tatuatge no facilita una sortida numèrica dels resultats que obté; però diversos investigadors ja estan treballant per poder dotar-lo d’alguna mena de tecnologia Bluetooth que li permeti enviar les dades a altres dispositius electrònics. En la mateixa línia, també es treballa per a que aquest tatuatge duri més en el temps.

Vicenç Llobet | vllobet.cat

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per