diumenge, 02 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Tiana fa el triplet davant Londres i Malmö per la prevenció de residus

Foto: gencat

Foto: gencat.cat

L’Ajuntament de Tiana ha estat premiat en la categoria d’administracions públiques per la campanya ‘A Tiana reduïm els residus‘, un conjunt d’accions orientades a promoure la desmaterialització i prevenció de residus en diferents sectors i públics, en el marc del Pla Local de Prevenció.

El municipi maresmenc, amb uns 8.500 habitants, s’ha impostat a dues importants candidatures finalistes, Londres (Regne Unit) i Malmö (Suècia). Els premis han estat atorgats aquest dimecres, a Brussel·les, en el marc dels European Week for Waste Reduction Awards, uns guardons que premien les accions més destacades en l’àmbit europeu pel que fa a prevenció de residus.

Logotip del projecte

Logotip del projecte

Aquest guardó internacional se suma als altres dos reconeixements recents en matèria de reciclatge obtinguts per Tiana: el primer, triat per l’Agència de Residus de Catalunya com a poble exemplar, per protagonitzar la campanya dels ‘Súper-Recicladors‘; i, el segon, obtenint el Premio Ciudad Sostenible en la categoria de Gestió de Residus que entrega la Fundación Fórum Ambiental i el Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente.

El premi ha estat recollit per l’alcaldessa de Tiana, Ester Pujol, i la Regidora de l’Àrea d’Espai Públic, Urbanisme i Sostenibilitat,  Núria Garcia, en un acte on també hi ha estat present el president de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost.

Altres projectes catalans han arribat a la final. En la categoria ‘Associacions’, ha quedat finalista l’ONG Nutrició Sense Fronteres amb el projecte “Barcelona comparteix el menjar”. El Càtering Campos Estela, de Rubí (Vallès Occidental), ha estat finalista en la categoria “Empresa” pel projecte “Vespa & Vispa”; i també ha arribat a la final, en la categoria “Altres”, la Fira Internacional de Barcelona, per la gestió de l’“Smart City Expo World Congress, towards 0 waste”.

El Premi Europeu de Prevenció de Residus, una iniciativa finançada per la Unió Europea, promou que els països europeus impulsin actuacions per conscienciar la població que s’han de generar menys residus. En aquesta setena edició hi han participat 39 estats i regions d’Europa.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris