diumenge, 02 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Tiana fa una aposta per l’accessibilitat universal

Imatge:

Imatge: JxT

El ple de l’Ajuntament de Tiana ha aprovat per unanimitat una moció universal d’accessibilitat. La moció, presentada per Junts per Tiana, és la primera presentada des de l’oposició sobre un tema local que tira endavant en aquest mandat.

La regidora de Junts, Cristina Comas, defensa que “el poble ha de ser per a les persones”. El text presentat ha estat treballat també amb la regidora d’Urbanisme, Núria Garcia (PSC), i la regidora de Serveis a les persones, Marta Guàrdia (ERC).

La moció situa l’accessibilitat i els drets de les persones discapacitades per primera vegada a l’agenda política de l’ajuntament. Per altra banda, segons subratllen els seus impulsors, no només està pensada per a les persones amb discapacitat perquè es considera l’accessibilitat com un concepte ampli que engloba totes aquelles persones que tenen algun tipus de problema per interactuar amb l’entorn (PPIE), o que el poden tenir en un futur en funció de l’evolució de la seva situació o de les seves capacitats al llarg de les diverses etapes de la vida.

Entre altres propostes, s’insta al consistori tianenc a elaborar un Pla Municipal d’Accessibilitat Universal (PMA), es demana l’impuls de polítiques i accions transversals entre els departaments municipals, detectar els dèficits en matèria d’accessibilitat a la via pública i espais públics, i donar suport a la promoció de l’associacionisme vinculat a la discapacitat.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris