dissabte, 16 de novembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Tiana guanya un dels ‘Premis Ciutat Sostenible’

.

.

L’Auditori del Ministeri de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente acull aquest dimecres, a la tarda, l’acte d’entrega dels ‘Premis Ciutat Sostenible’ que atorga la Fundación Fòrum Ambiental. En aquesta 13a edició, l’Ajuntament de Tiana ha resultat guanyador en la categoria de Gestió de residus per la implantació de tecnologia per a la gestió de recollida porta a porta.

El jurat ha valorat l’ús de tecnologia mitjançant xips i la campanya educativa a la població, que pretén augmentar la traçabilitat del procés de recollida i augmentar la qualitat de la fracció orgànica recollida en origen i reduir la fracció restant. El municipi maresmenc, amb només 8.500 habitants, ja va ser escollit per l’Agència de Residus de Catalunya per protagonitzar la campanya dels ‘Súper-recicladors’ per haver estat dels millors del rànquing de la recollida selectiva de tot Catalunya, arribant a separar el 86,36% dels residus.

Esther Pujol

Esther Pujol

L’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, recollirà el premi de mans de la ministra d’agricultura, alimentació i medi ambient, Isabel García. En el mateix acte també hi participaran Ramón Roca, president de la Fundación Fòrum Ambiental i Oscar Martín, director general d’Ecoembes.

Els ‘Premios Ciudad Sostenible, que compten amb el suport del Ministerio de Medio Ambiente i el patrocini d’Ecoembes, fan un reconeixement als municipis i Ens Locals Supramunicipals de l’estat espanyol que hagin apostat per projectes i actuacions dirigides a potenciar la sostenibilitat.

Resta de premiats

Categoria de Gestió de l’Aigua: Ajuntament de Benaguasil (València).
Categoria d’Educació Ambiental: Ajuntament de Noain Vall d’Elorz (Navarra).
Categoria d’Eficiència energètica: Ajuntament de Sant Just Desvern (Barcelona).
Categoria de Ciutat més sostenible: Ajuntament de Mutxamel (Alacant).

Imatges: tiana.cat

1 comentari per a “Tiana guanya un dels ‘Premis Ciutat Sostenible’”

  1. […] com a poble exemplar per protagonitzar la campanya dels “Súper-Recicladors”, i obtenint el Premio Ciudad Sostenible en la categoria de Gestió de Residus que entrega la Fundación Fórum Ambiental i el Ministerio de […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per