diumenge, 02 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Un acord esperançador

Foto: Arxiu

Foto: Arxiu

L’Ajuntament de Vilassar de Dalt ha tancat una operació de dació en pagament que ha permès rebaixar el deute municipal en 10 milions d’euros. Amb aquest acord signat amb Bankia, el deute municipal passarà dels 25 milions d’euros actuals a 15 milions. L’objectiu és situar l’any que ve l’índex d’endeutament al voltant del límit fixat per la Llei, que és del 110%.

En bona part, aquest deute té el seu origen en l’operació immobiliària que va fer l’any 2008 l’empresa municipal Viserma, a can Manyer, i l’adquisició de sòl per a una futura promoció d’habitatges de protecció oficial (HPO), al Ravalet. La crisi econòmica, a més d’afectar directament l’esmentada empresa municipal, va acabar arrossegant les arques municipals cap a una situació econòmica molt crítica.

Cal valorar positivament que el consistori vilassarenc hagi assolit aquest conveni que el permet veure la llum davant una situació financera preocupant, tot confiant que aquest tipus d’acords es puguin estendre a d’altres administracions, empreses i particulars amb dificultats econòmiques.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris