diumenge, 18 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Un estudi premiarenc de restauració de paper atrau experts internacionals

Rita Udina

Rita Udina, en el seu taller

Un petit taller de Premià de Mar ha esdevingut en els darrers mesos un referent internacional pel que fa a la restauració de paper. El passat estiu, el Sultanat d’Oman va escollir el taller de Rita Udina per formar als seus experts de l’Arxiu Nacional en tècniques avançades de restauració de paper i pergamins.

Aquest mes de desembre el taller premianenc acollirà un grup internacional format per experts de Qatar, el Vaticà, Hong Kong, Noruega, Holanda, Estònia i Hongria que volen millorar les seves tècniques de retoc i reintegració en paper. Els assistents a aquest curs coneixeran de primera mà la reintegració amb microcel·lulosa, una innovadora tècnica que permet equiparar la textura del paper original fins a nivells indistingibles. És el primer curs a Europa que es fa sobre aquest tècnica de reintegració i retoc.

La majoria part d’aquests experts treballen per a estaments públics d’aquests països com el Museum of Islamic Art de Qatar, el Museu Vaticà, la Biblioteca Nacional de Noruega, l’Arxiu Nacional d’Estònia, el el Rijksmuseum d’Amsterdam o la Galeria Nacional de Budapest, entre d’altres. També n’hi ha alguns que treballen en l’àmbit privat de l’obra gràfica. Hi participaran un total de nou persones.

Aquest curs de retoc i reintegració en paper es farà en anglès, del 19 al 21 de desembre. Les sessions de treball, dirigides per Rita Udina, comptaran amb la col·laboració d’Amparo Escolano, una de les millors especialistes internacionals en la matèria, que dirigeix el taller South Florida Art Conservation a Palm Beach (Florida, USA). És tracta d’un curs molt especialitzat, pensat exclusivament per a experts.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris