dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Una comarca libanesa s’emmiralla en la gestió de residus del Maresme

Foto:

Foto: CTRSU

El Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme (CTRSU) i la comarca libanesa Etihad Baladiet Al Dahiah, ubicada al sud de Beirut, han signat un acord de col·laboració en matèria de coneixement i assessorament en la gestió de residus. La rubrica la van segellar aquest dijous 27 d’octubre el president del CTRSU del Maresme i alcalde de Mataró, David Bote, amb el president d’aquesta comarca libanesa, Mohamad Dergham., coincidint amb la celebració del Congrés Recuwatt 2016.

El passat mes de juliol una delegació libanesa pertanyent a aquesta comarca van visitar la planta del Consorci i la depuradora d’aigües EDAR del Consell Comarcal, amb la finalitat de prendre nota de les infraestructures i del sistema de gestió tant dels residus com del tractament de les aigües residuals.

Aquesta Federació libanesa està formada de diverses ciutats i municipis amb una àrea demogràfica de prop de 2.000.000 d’habitants, i geogràficament està a tocar de l’aeroport internacional Rafiq Hariri, amb la carretera de l’aeroport que passa per aquest territori. Abans del conflicte entre Israel i el Líban del 2006, aquesta era una zona residencial, així com una zona comercial amb botigues i centres comercials.

Actualment, aquest territori està en fase de reconstrucció després del conflicte de 2006. Per aquest motiu, una de les principals preocupacions dels seus governants és la correcta gestió dels residus i de l’aigua, i tot i ser conscients que han de començar de zero, estan visitant instal·lacions que ja funcionen i que per a ells, segons han declarat, “són un model de referència al qual ens agradaria emmirallar-nos”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris