diumenge, 02 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

‘Urgeix un país que aposti per la cultura’

Foto:

Marta Texidó i Irene Roca | Foto: Montserrat Cornelles

Després d’una dècada d’experiència, la revista digital The Secret emprèn nova etapa. L’editora Marta Texidó, juntament amb Irene Roca, han creat una nova línia editorial que, amb la marca The Secret la revista-Edicions, impulsa la publicació de llibres que consideren de gran nivell literari. A més, aquesta editorial inaugura web. Conversem amb Marta Texidó perquè ens parli dels objectius principals d’aquesta nova etapa.

Com valoreu la vostra primera dècada d’existència?
Aquests 10 anys han passat francament de pressa i ens han donat moltes satisfaccions. Per les persones que hem conegut i per tot el que hem après. Ha estat un bagatge de vida ben important.

.

.

Heu superat les vostres expectatives?
Sí, ens visiten 102 països i això ens encoratja per seguir difonent la cultura arreu del món.

Quines són les millores del vostre nou web?
De fet, anirà de la mà de la revista. Ara tenim un nou blog que pràcticament es centrarà en el món del llibre i de la cultura editorial. Al mateix temps que tindrem la botiga perquè tothom pugui adquirir els nostres llibres còmodament des de casa.

Per què, en paral·lel, heu decidit fer el salt al món editorial?
Va ser tot fruit de la causalitat i va ser irremeiable. És com quan deixes al riu córrer pel seu canal natural, deixar-se anar. El meu avi Ramon estaria ben content; jo, com sempre dic, vaig néixer en una impremta al barri del Coll de Barcelona i he crescut amb l’olor de la cola, tenint per música les màquines de tallar el paper i per jugar llargues passejades amb el”toro”i salts amb els meus germans a les piles de retalls de papers sobrers.

.

.

Com escolliu les obres a publicar?
Sempre pel gran nivell literari i de col·laboradors habituals de la revista.

Aposteu pels escriptors novells?
Quasi sempre, és un gran plaer apostar per la gent nova.

Creus que amb aquesta iniciativa cobriu un buit editorial?
De fet en el món editorial hi ha un ple, no pas un buit. Però el que nosaltres oferim és de gran qualitat literària, obres inèdites d’impecable producció.

Quina evolució estan fent els llibres publicats?
”En nom de Lucrècia” i el “Barceloní a la guerra de Cuba” estan a punt per a la segona edició, els altres són d’autors nous i necessiten més temps.

Com visualitzeu el futur de The Secret?
Sempre em centro en el moment present. Hauria de canviar totalment el programa polític del país perquè les empreses joves i sense recursos tiréssim endavant. Sobretot en el pagament d’autònoms, gestor, impostos obligatoris com el de “residus” que nosaltres no generem pas, però que s’ha de pagar, etc. Urgeix un país que aposti per la cultura i ens ajudi a crear nous projectes i, sobretot, a fer realitat els somnis.

Entrevista: Redacció | Fotos: Cedides

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris