dijous, 23 de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Vilassar de Dalt s’acomiada de les Germanes del Cor de Maria

Foto: Aj. V.D.

Fotos: Aj. V.D.

Vilassar de Dalt va celebrar dissabte passat 27 d’agost un acte d’homenatge i comiat a les Germanes del Cor de Maria que es retiren després de 68 anys. Els residents de l’Hospital de Sant Pere, el personal, diverses autoritats i els veïns del municipi maresmenc van retre l’homenatge a aquesta comunitat religiosa que s’ha dedicat durant prop de set dècades a la cura i l’acompanyament de les persones grans i de les persones dependents de la població.

Aquest acte es va celebrar dins dels actes de la Festa Major dels Sants Genís. Durant l’acte, que es va celebrar després d’una Missa a la capella de l’Hospital, els assistents van lliurar a les monges uns obsequis de comiat tot compartint un petit aperitiu.

.

.

Segons recorden fonts municipals, el passat mes de juliol la germana Superiora de les religioses Missioneres Filles del Cor de Maria va comunicar a l’alcalde i President del Patronat de la Fundació Hospital de Sant Pere, Xavier Godàs, la intenció de la comunitat religiosa d’abandonar la tasca que, des del 1948, porten a terme a l’Hospital de Sant Pere.

Fins ara, quatre germanes d’edat avançada han viscut a les dependències de l’esmentat hospital, tres de les quals ja estan jubilades. Fins al moment de retirar-se totes quatre han col·laborat en diverses tasques a la residència però, ara, la Congregació general d’aquesta comunitat de monges ha considerat oportú retirar-se d’aquest servei en no disposar de més personal de la congregació que pugui rellevar les germanes ja retirades.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris