dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

JxCat ha estat la força més votada al Maresme en un frec a frec amb C’s

Foto: D.M.

Junts x Catalunya (JxCat) ha estat la força més votada al Maresme a les eleccions d’aquest dijous 21 de desembre (21D) al Parlament de Catalunya, obtenint 66.372 vots, un 24,92%, a molt poca diferència amb Ciutadans (C’s) que n’ha obtingut un total de 65.204 sufragis. Aquesta jornada històrica ha comptat amb una alta participació arreu de Catalunya i a la nostra comarca ha assolit el 83,06% del cens, quatre punts més que ara fa dos anys.

Malgrat aquesta ajustada victòria de JxC al Maresme, C’s ha donat la campanada a Mataró obtenint el 30,46% dels vots, a força distància d’ERC (19,90%) i JxC (18,53%). La formació taronja també s’ha imposat a Dosrius, Malgrat, Palafolls, Pineda, Premià de Dalt, Premià de Mar, Santa Susanna i Tordera. JxC ha guanyat a la resta de municipis maresmencs, excepte al Masnou i Montgat, on s’ha imposat ERC.

.

En tercera posició ha finalitzat Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), amb el 23,05% dels vots i a poca distància dels dos partits més votats. En quarta posició s’ha situat el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) (11,88%), seguit per CatComú-Podem (6,31%) i la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), amb un 4,38%. El Partit Popular (PP) ha obtingut un 3,51% de vots i la resta de partits han obtingut un 1,07%. Per altra banda, les formacions independentistes (JxC, ERC i CUP) han assolit al Maresme la majoria absoluta de vots amb un 52,35% del total.

Els comicis s’han desenvolupat amb total normalitat a tots els municipis maresmencs, i el fet que s’hagin celebrat en un dia feiner ha ocasionat algunes cues a primera hora del matí i al tram final de la jornada.

Resultats 21D als 30 municipis maresmencs

Alella
Arenys de Mar
Arenys de Munt
Argentona
Cabrera de Mar
Cabrils
Caldes d’Estrac
Calella
Canet de Mar
Dosrius
El Masnou
Malgrat de Mar
Mataró
Montgat
Òrrius
Palafolls
Pineda de Mar
Premià de Dalt
Premià de Mar
Sant Andreu de Llavaneres
Sant Cebrià de Vallalta
Sant Iscle de Vallalta
Sant Pol de Mar
Sant Vicenç Montalt
Santa Susanna
Teià
Tiana
Tordera
Vilassar de Dalt
Vilassar de Mar

.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris