dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Alella combat la plaga del pugó amb marietes

Caixeta de marietes | Foto: A.A.

L’Ajuntament d’Alella ha realitzat aquesta setmana un tractament biològic per combatre el pugó que afecta a xicrandes, tipuanes i acers de diversos indrets del municipi. Aquest tipus de tractament consisteix en alliberar larves de marietes, enemics naturals d’aquesta plaga que ha afectat a l’arbrat viari. Es tracta d’un tractament més respectuós amb l’entorn i que actua només sobre la font del problema.

Segons informen fonts municipals, els alliberaments dels insectes es fan mitjançant caixetes que actuen com a refugi durant el transport dels vivers. Aquestes caixetes es pengen a les branques, i les larves es dispersen per l’arbre on es desenvolupen fins a controlar i extingir el pugó.

Les mateixes fonts han informat també que l’existència de vegetació permanent propera als arbres que es tractaran pot funcionar com a refugi per a les marietes i afavorir el control biològic de properes plagues. Així, augmentant la presència dels enemics naturals de la plaga del pugó prop de l’arbrat, s’afavoreix el control biològic i, per tant, s’aconsegueix l’estabilitat al sistema.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris