dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Alella tala una seixantena d’arbres afectats pel ‘Tomicus’ i la sequera

Foto: Aj. Alella

L’Ajuntament d’Alella ha encarregat la tala d’una seixantena d’arbres morts o poc desenvolupats de dues pinedes de titularitat municipal a la zona del Bosquet i a Cal Baró. Segons informen des del consistori alellenc, es tracta d’exemplars que han mort o estan en molt mal estat per els efectes de la sequera, de la plaga de Tomicus destruens i també d’altres poc desenvolupats, ofegats, i amb poques possibilitats de sobreviure.

Aquesta actuació, que ha estat programada per aquesta segona setmana de març, té un cost de 2.670 euros i afecta 16 arbres del Bosquet i 47 de la pineda de Cal Baró. L’objectiu és frenar l’expansió de la plaga de Tomicus, un petit escarabat que està arrasant als boscos de pi pinyoner de la comarca del Maresme i que està deixant grans extensions de pins morts.

A hores d’ara ja han mort 800 hectàrees de pi pinyoner al Maresme i, segons informa l’ACN, l’única actuació efectiva davant d’un atac tan massiu és tallar els arbres. La tala s’ha de fer durant l’hivern, quan aquest petit insecte encara és a dins la fusta, per treure’l dels boscos i reduir-ne la població.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris