dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Caldes d’Estrac vol convertir el balneari en ‘peça clau’ del termalisme

El balneari | Foto: Aj. Caldes d'Estrac

El balneari | Foto: Aj. Caldes d’Estrac

L’Ajuntament de Caldes d’Estrac ha informat que ha verificat “l’enorme deute” acumulat per “la mala gestió” per part de l’empresa concessionària del balneari de l’Hotel Colon. Segons informa el consistori caldenc, l’actual concessionari havia acumulat un deute d’uns 500.000 euros. Després de diverses reunions entre el govern municipal i el principal grup creditor, ABL Group, les dues parts han acordat formalitzar la situació entrant una instància d’embargament de la concessió, amb l’objectiu de “tirar endavant, amb garanties, un dels principals atractius del poble”.

Segons fonts del consistori, aquest mesura permetrà avançar en el procés de recuperació del balneari. Les mateixes fonts han afegit que l’objectiu final és tornar a convertir el balneari en la “peça clau” dins dels valors del termalisme que ofereix el municipi maresmenc. En aquest sentit, l’Ajuntament ja ha començat a fer algunes actuacions, com ara la remodelació del safareig.

Una de les primeres accions del Govern encapçalat per Rosa Pou (ERC) ha estat la recuperació de la concessió del balneari de l’Hotel Colon, en mans de l’empresa Stel-Groc, des de feia més de 16 anys. També s’ha liquidat, per part de l’esmentada empresa,e l deute acumulat des del 2005, corresponent al canon de la concessió i els tributs corresponents, i que pujava uns 700.000 euros. El següent pas, serà connectar de nou l’aigua termal al balneari. Totes aquestes accions, asseguren, “s’encaminen a situar a Caldes d’Estrac en el mapa de destinacions termals posant en valor les qualitats úniques de l’aigua de la vila”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris