divendres, 03 de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

CCOO reclama un avenç real en el conveni per a l’hostaleria

El Passeig Marítim de Santa Susanna | Foto: S.V.

El sindicat Comissions Obreres (CCOO) realitzarà aquest dimarts 18 de juliol, a partir de les 10 del matí, al Passeig Marítim de Santa Susanna, una campanya de divulgació i defensa dels drets laborals del sector d’hostaleria. A través d’un comunicat, el sindicat denuncia la precarietat en el sector de l’hostaleria i l’actual situació de les negociacions del conveni.

CCOO rebutja que la patronal ofereixi un increment salarial de l’1,80% mentre, “la seva rendibilitat augmenta anualment en un 10%”, denuncien. Segons el sindicat, la patronal del sector “segueix sense assumir cap proposta” en relació al document de prioritats que van lliurar en anteriors reunions entre les quals detallaven la “ultraactivitat, contractació a temps parcial, pràctiques no laborals, externalitzacions, jornada, descans setmanal, vacances, llicències retribuïdes, increment salarial, manutenció, complements en situació d’incapacitat temporal, etc”.

El mateix sindicat considera “vergonyós que la patronal no vulgui assumir cap de les principals reivindicacions de la part social, tenint en compte que la situació del sector és totalment favorable cara als interessos empresarials” com, segons subratllen, han confirmat les dades de l’activitat turística i les d’ocupació en el sector, recollides en un recent comunicat del sindicat.

CCOO també té previst realitzar altres accions similar el dimarts 1 d’agost a Lloret de Mar, així com una nova concentració per la propera negociació del conveni el dijous 27 de juliol davant la seu de la patronal a Barcelona. Segons conclou el sindicat, l’objectiu és “aconseguir un conveni col·lectiu que realment sigui d’avenç, limiti la precarietat laboral, millori el poder adquisitiu dels salaris i faciliti la conciliació de la vida laboral i personal”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris