dimecres, 13 de novembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

CiU Mataró considera un ‘atemptat contra la cultura’ l’IVA a les subvencions

Cristóbal Montoro | Imatge: YouTube

El grup municipal de CiU ha presentat una pregunta per saber com afectarà a Mataró la mesura anunciada ahir pel ministre Cristóbal Montoro de reclamar l’IVA de les subvencions públiques a projectes culturals dels darrers quatre anys. La iniciativa d’aquesta formació sorgeix després que ahir es va conèixer que l’Agència Tributària ha decidit reclamar el 21% de l’IVA de les subvencions públiques i privades des de l’any 2013 al 9 de novembre d’aquest any, data en què es va aprovar la nova llei de contractació pública a entitats i institucions.

Segons manifesta CiU Mataró a través d’un comunicat, l’aplicació d’aquesta mesura podria suposar “un cop molt fort per al sector cultural, que hauria de fer front al pagament de l’IVA dels darrers quatre anys”. Segons afegeixen, aquesta situació “obligaria a canviar el model de finançament de la cultura i, en molts casos, podria obligar a suspendre l’activitat cultural de moltes entitats i institucions”. El mateix grup  posa com exemple, l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) que es podria veure obligat a pagar entre 25 i 30 milions d’euros corresponents a totes les institucions consorciades i, segons afegeixen, entrant en detalls, el Mercat de les Flors i el MNAC haurien de pagar 1 milió d’euros respectivament, i el festival Temporada Alta de Girona, el més afectat, deuria 1,4 milions d’euros.

Davant aquesta situació, el grup de CiU Mataró ha preguntat en clau local si aquesta mesura afectarà a les subvencions i entitats culturals de la ciutat i, en cas afirmatiu, de quines quantitats es tractaria. Per altra banda, el mateix grup demana conèixer quin és el posicionament del Govern Municipal “davant aquest atemptat contra la cultura perpetrat pel Partit Popular”, subratllen, “i si a Mataró també s’aconsellarà a les institucions culturals que no paguin allò que Hisenda reclama, de la mateixa manera que ho ha fet l’ICUB a Barcelona”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per