dissabte, 12 de octubre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Cop policial contra la màfia georgiana per blanqueig de diner

Imatge: YouTube

Una operació conjunta de Mossos d’Esquadra i la policia espanyola contra el crim organitzat ha dut a terme aquest dimecres diversos escorcolls i detencions a diversos municipis catalans. Entre les poblacions on s’ha realitzat aquest operatiu policial hi figuren Mataró, Barcelona, Gavà, Cornellà i Hospitalet del Llobregat, segons han confirmat fonts policials a la nostra Redacció.

Aquesta operació, que s’ha iniciat a quarts de 5 de la matinada, també s’ha dut a terme a Madrid i està dirigida contra la principal branca de la màfia georgiana de l’Europa Occidental. Aquest grup feia transitar i blanquejar diners i efectes procedents de diferents delictes contra el patrimoni cap a estructures superiors ubicades fora de l’Estat espanyol. Fins al moment s’haurien detingut 23 persones i s’han fet un total de 13 escorcolls en immobles i locals de l’àrea metropolitana de Barcelona i Madrid.

Aquestes actuacions policials estarien directament relacionades amb dos homicidis a Terrassa, el 4 de gener de 2016, en què van morir per arma de foc dues persones també originàries de Geòrgia. Les mateixes fonts han informat que amb aquesta operació es desmunta el nivell directiu de l’organització. Segons la policia, la xifra de persones que podrien estar relacionades amb el conjunt de fets investigats superaria la seixantena.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per