dimecres, 13 de novembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Creen un segell de qualitat per identificar flors i plantes Km.0

La nova marca ‘Cultiu d’aquí’

El Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya ha creat un nou segell de qualitat per identificar producte local i de proximitat. Es tracta de ‘Cultiu d’aquí‘, una marca que neix per posar en valor les flors i plantes cultivades a Catalunya. L’objectiu és garantir uns productes que al moure’s en un circuit curt, permeten una valorització real del producte, amb un preu just tant per al productor com per al consumidor.

Segons els seus impulsors, aquest nou distintiu garanteix que les flors i plantes que arriben a casa del consumidor es troben en bon estat i lliures de plagues i malalties, i certifica que estan adaptades al nostre clima. També certifica que s’han produït seguint criteris sostenibles i respectuosos amb el medi ambient.

.

Segons la vicepresidenta del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, Montse Gel, les flors i plantes “són productes delicats, que pateixen viatjant, així que si volem assegurar la millor qualitat possible, sempre és millor si aquestes són de Km. 0”. Gel ha ressaltat també que l’objectiu és “posar en valor i augmentar les vendes del producte local“.

El segell ‘Cultiu d’aquí’ és una marca del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, que és l’òrgan responsable de certificar tots aquells productors que s’hi vulguin adherir,  i en la seva estrena en formen part una vintena de productors. Amb aquest identificador el sector de la producció de flor i planta ornamental català espera enfortir el seu paper dintre d’un mercat cada vegada més globalitzat. Actualment, un 24% de la producció catalana de flor i planta ornamental de Catalunya ja es ven fora de l’Estat espanyol.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per