dissabte, 04 de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Denuncien dos joves per apuntar un helicòpter policial amb un feix de llum

Fotos: M.E.

Els Mossos d’Esquadra de Premià de Mar van denunciar el divendres 17 de febrer a Cabrils i el diumenge 19 de febrer a Vilassar de Dalt dos joves, menors d’edat, que haurien posat en risc el pilotatge d’un helicòpter d’aquest cos policial en apuntar la tripulació amb un feix de llum.

El primer cas va succeir el divendres 17 de febrer, a dos quarts de 9 de la nit, a Cabrils. El jove va dirigir una llanterna potent cap a l’helicòpter que estava fent tasques de seguretat ciutadana. La tripulació va veure el jove i va avisar els agents que es trobaven a prop, els quals el van seguir fins a casa seva, on va ser denunciat administrativament per una infracció molt greu.

.

El segon fet va succeir el diumenge 19 de febrer, sobre dos quarts de 8 del vespre, quan un jove va encegar amb un punter làser el pilot de l’helicòpter dels mossos que es trobava realitzant tasques de seguretat ciutadana a Vilassar de Dalt. La tripulació policial va facilitar ràpidament la descripció del jove a les unitats de Seguretat Ciutadana que es trobaven treballant a la zona i va anar dirigint els agents cap al jove que fugia del lloc. Poc després, els agents van localitzar el menor que va ser identificat amb el grup de joves amb el qual anava. El jove també va ser denunciat.

Segons informen fonts dels Mossos d’Esquadra, els joves van cometre una infracció tipificada en la Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana. Aquesta llei especifica que és una infracció molt greu projectar feixos de llum sobre els pilots o els conductors que puguin enlluernar-los o distreure’ls i provocar accidents. Aquest tipus d’infraccions poden ser sancionades amb una multa que pot oscil·lar dels 30.001 fins els 600.000 euros.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris