dimecres, 21 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Desarticulen una xarxa de narcos que conreava marihuana a Premià

Foto: Arxiu

Agents de la policia espanyola, juntament amb l’Agència Tributària, han desmantellat una organització de narcos que es dedicava a introduir cocaïna a l’Estat procedent de Sud-amèrica. A Espanya, un químic s’encarregava de preparar-la per la seva venda, extraient i adulterant-la en un laboratori clandestí a Torrejón de Ardoz (Madrid). A més, la mateixa organització es dedicava al cultiu de marihuana a Terrassa i Premià de Mar, on els agents van trobar més de 400 plantes i 14,5 quilograms de cabdells de marihuana. En total, han estat detingudes 12 persones a les províncies de Pontevedra, Madrid, Barcelona i Gijón.

Les investigacions es van iniciar el passat mes de març quan els agents de l’aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas van detectar en el control d’entrada una dona, procedent d’un vol de Sao Paulo (Brasil), que portava un equipatge amb sis quilos de roba impregnada en cocaïna. Un altre membre de l’organització, també detingut, que es trobava a la terminal d’arribades esperant a la dona, i la missió era recollir l’equipatge i traslladar-lo als membres del grup que s’encarregaven de l’extracció de la droga..

El passat mes d’abril els investigadors van poder arrestar el líder de l’organització en una estació d’autobusos madrilenya, quan tornava de recollir a l’aeroport de Barcelona una maleta plena de droga. Aquesta persona portava la droga a Madrir per la seva extracció i adulterament, procés que es duia a terme en un laboratori clandestí situat a Torrejón de Ardoz, on un ‘químic’ de la banda la preparava per a la seva posterior venda i consum. Després d’establir un dispositiu policial a l’estació, els agents van detenir dos homes més que esperaven al líder de l’organització per fer-se càrrec de la substància estupefaent. A l’interior d’aquesta maleta els agents van trobar una funda de portàtil amb més de tres quilos de cocaïna impregnada.

En els dies posteriors, els investigadors van procedir a la desarticulació total d’aquesta organització amb la detenció de set persones més a diferents províncies espanyoles; dos a Madrid, dos a Barcelona, ​​dos a Pontevedra i una a Gijón.

En els registres realitzats es va desarticular el laboratori de Torrejón d’Ardoz, en el qual es realitzava l’extracció de la substància estupefaent impregnada i de dos cultius hidropònics de marihuana – totalment operatius – en els quals es van trobar més de 400 plantes a Terrassa i Premià de Mar i 14,5 quilos de cabdells de marihuana. En total, la policia ha intervingut 10,5 quilograms de cocaïna.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per