dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Desenes de mitjans aeris i terrestres han treballat en un incendi a Teià

Fotos: Bombers de la Generalitat

Una desena de mitjans aeris, que inclou avionetes, helicòpters bombarders i helicòpters de comandament,  i una trentena de dotacions terrestres han estat treballant aquest dimarts, a la tarda, en les tasques d’extinció d’un incendi de vegetació a Teià. Tots el esforços s’han centrat sobretot en el flanc dret del foc. L’incendi ha afectat el fons del barranc del Cau de la Guineu, al Torrent d’Aroles, una zona amb sotabosc dens i amb dificultats per treballar-hi. En les tasques d’extinció també hi han col·laborat vehicles de les Agrupacions de Defensa Forestal del Maresme. Els Bombers de la Generalitat, que han rebut l’avís poc després de la 1 del migdia, han informat sobre tres quarts de 6 de la tarda que el foc havia estat estabilitzat.

.

Sobre les 5 de la tarda hi havia afectades unes 11 hectàrees d’una zona amb un potencial de 25 hectàrees, segons les informacions facilitades pel Cos d’Agents Rurals. Els Mossos d’Esquadra, que hi han destinat diverses patrulles, han informat que no hi ha ordre de desallotjament de la població. Com a mesura preventiva, però, els cossos de seguretat han recomanat el confinament preventiu de la zona més propera a l’incendi. Malgrat això, hi ha hagut persones que voluntàriament han abandonat les seves llars.

Per altra banda, dues unitats de la Creu Roja han estat activades per atendre a unes 25 persones que han decidit evacuar voluntàriament la urbanització les Delícies de Teià. Per la seva part, el consistori del municipi maresmenc ha habilitat el poliesportiu municipal per acollir aquests veïns. A més, Protecció Civil ha informat a la població de la zona de l’incendi a través de l’APP d’alertes de la Generalitat, i també de forma específica als responsables de les activitats de joventut que es troben a prop. Pel que fa a la situació viària, el Servei Català de Trànsit ha informat del tall de la carretera BP 5002 a Alella entre els quilòmetres 4 i 5,5, i, poc abans de les 6 de la tarda, el mateix Servei ha anunciat que el trànsit ja s’havia reobert en tots dos sentits.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris