dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Detenen en un hotel de Cabrils un fugitiu de la justícia mexicana

La detenció a Cabrils | Fotos: P.N.

La Policia espanyola ha detingut en un hotel de Cabrils un dels pròfugs de major interès per a la justícia mexicana. Es tracta de Javier Nava Soria, considerat per Mèxic com el principal col·laborador de l’exgovernador de Veracruz, Javier Duarte, detingut recentment a Guatemala. Nava tenia una ordre internacional de detenció per delictes de delinqüència organitzada i operacions amb recursos de procedència il·lícita, i podria ser condemnat al seu país a uns 20 anys de presó per aquests càrrecs.

Segons les autoritats mexicanes, l’arrestat va participar, al costat de l’esmentat exgovernador, en diverses operacions amb recursos de procedència il·lícita, elaborant contractes a empreses fantasmes i amb l’ús de testaferros. El seu objectiu era transferir, suposadament, elevades quantitats de diners públics del seu país destinats a educació i salut entre els anys 2012 i 2015, per utilitzar-los en l’adquisició d’immobles tant a Mèxic com a l’estranger.

.

La coordinació policial entre els dos països, a través de les Oficines Nacionals d’Interpol Espanya i Interpol Mèxic, i la col·laboració de la Procuradoria General de la República mexicana, han estat claus per ubicar el fugitiu a territori espanyol. Agents de l’Agència d’Investigació Criminal de la PGR de Mèxic es van traslladar al nostre país per participar, durant diverses setmanes, en les tasques de recerca juntament amb policies espanyols del Grup de Localització de Fugitius Internacionals. La investigació policial es va desenvolupar per diverses províncies espanyoles, fins la localització del fugitiu en un hotel de Cabrils, on va ser arrestat ahir dimecres, a la tarda.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris