dimecres, 21 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Detenen l’inspector en cap del Cos Nacional de Policia de Mataró

.

La unitat d’assumptes interns del Cos Nacional de Policia ha detingut l’inspector en cap de la comissaria de Mataró, Félix Riesco. Segons informa El País, Riesco es troba actualment en llibertat amb càrrecs, però ja ha estat suspès del seu càrrec acusat d’un delicte de descobriment i revelació de secrets. Segons aquesta informació, aquest cap policial seria l’encarregat d’avisar a una organització establerta a la Mina de totes les operacions sobre tràfic de drogues.

Aquesta detenció forma part d’una investigació paral·lela a la que s’ha iniciat aquest dilluns, a la matinada, agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Badalona, sota les directrius del Jutjat d’Instrucció número 4 de la ciutat. Els mossos han dut a terme una investigació relacionada amb l’esmentada d’organització criminal, establerta al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs, implicada en diverses activitats il·legals, entre les quals hi hauria delictes contra la salut pública. Fins al moment, els agents han intervingut una quantitat important de diners, armes de foc, 162 kg de plantes i 15 kg de cabdells de marihuana, a l’espera del resultat que s’obtingui de les cinc entrades i escorcolls que s’han dut a terme en el marc d’aquest dispositiu.

Segons informen fonts dels Mossos d’Esquadra, el cap de l’organització hauria realitzat altres activitats presumptament delictives de manera paral·lela al delicte contra la salut pública esmentat, en les quals hi haurien participat dues persones que ocupen càrrecs públics a l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs i al Consorci de la Mina. El País ha informat que entre els arrestats hi ha el regidor socialista de l’Ajuntament Juan Carlos Ramos. Fruit de la investigació el jutge d’instrucció número 4 de Badalona ha conclòs que l’operatiu d’avui no implica cap supòsit de corrupció generalitzada que afecti a la institució de l’Ajuntament, del seu alcalde o de terceres persones que a les investigades. Tampoc afecta a cap altre partit polític.

Les mateixes fonts han destacat que aquest dilluns s’han aixecat el secret de les actuacions i en principi no es preveuen més imputacions, detencions o entrades que les previstes, sempre i quan no es produeixin circumstàncies sobrevingudes.

1 comentari per a “Detenen l’inspector en cap del Cos Nacional de Policia de Mataró”

  1. […] de la comissaria de la Policia Nacional a Mataró, Félix Riesco. Aquest responsable policial, que va ser detingut dilluns passat per la Divisió d’Assumptes Interns, acusat de suborn i revelació de secrets per […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per