dimecres, 22 de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Editen una guia per dotar als joves de factors de protecció contra les drogues

Portada de la guia

El Programa Intermunicipal de Drogodependències de Calella, Pineda de Mar i Tordera,  conjuntament amb la Unitat d’Atenció a les Drogues de Calella, han presentat la Guia per Pares i Mares de Secundària. Aquesta guia neix a partir de la inquietud que tant des del Programa com des de la Unitat d’Atenció a les Drogues (UAD) tenien per poder arribar els pares.

Els responsables d’aquests programes informen que moltes de les conductes de risc que presenten alguns joves “són la resposta a dinàmiques familiars poc saludables”. Per tant, consideren que amb “una correcta funció familiar” es dota als fills de factors de protecció davant de conductes de risc com, per exemple, el consum de drogues. Aquesta guia pretén orientar els pares en aquesta promoció de la salut amb els seus fills.

La guia es presenta en un llibret de dotze pàgines i s’estructura en quatre apartats: una breu presentació amb dades generals; un segon apartat contextualitzant les característiques del jove adolescent; un tercer on es defineixen quins són els factors de protecció i com es poden fomentar; i per últim, què es pot fer si malgrat totes les proteccions el jove esdevé consumidor.

L’acte de presentació de la guia va tenir lloc el passat 7 de novembre a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Calella, amb l’assistència dels regidors dels tres municipis que comparteixen el Programa Intermunicipal.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris