dissabte, 19 de octubre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El cable elèctric més prim del món

.

.

Amb només 3 àtoms de gruix, format amb partícules de diamant, el cable elèctric més prim del món acaba de ser desenvolupat per científics de la Universitat d’Stanford i de l’Accelerador SLAC.
Aquest cable elèctric podrà ser utilitzat per crear LEDs de pocs àtoms i, també, petits generadors piezoelèctrics.

Per poder crear aquests cables, s’ha utilitzat tècniques que s’anomenen “forces de Van Der Waals”, que en aquest cas fan que les molècules de diamant tinguin una atracció entre elles per acabar formant cristalls més grans.

Les molècules s’uneixen posseeixen un nucli semiconductor de sulfur de coure i que aquest està envoltat de diminuts diamants. Aquests diminuts diamants s’han batejat pels investigadors amb el nom de diamantoides i que serveixen com a aïllant.

Encara que existeixen altres maneres per obtenir materials per auto assemblar, aquest és el primer d’ells que reuneix les característiques per fer un nanocable amb un nucli sòlid i cristal·lí que té bones propietats electròniques, segons assenyala el coautor de l’estudi Nicholas Melosh, professor associat en l’SLAC.

Segons declaracions del professor Nicholas Melosh … “El procés és simple. Només cal depositar els ingredients junts en una solució i els resultats s’obtenen al cap d’una mitja hora. És quasi com si els diamantoides sabessin on tenen que anar”.

Vicenç Llobet

Més informació: vllobet.cat

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per