dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Festimatge 2017 enfila la seva recta final

El Festival de la Imatge de Calella (Festimatge) finalitza aquest cap de setmana. I ho fa ple d’activitats, amb la projecció-col·loqui del curtmetratge “Graffiti”, de Lluís Quílez, finalista dels premis Gaudí i Goya, i pre-seleccionat als Òscar; amb la celebració del Mercat del Col·leccionista de cinema, amb una mostra de cinema found footage dins la Trobada Internacional de Cinema 9,5 i la cloenda del festival, entre altres activitats.

Festimatge 2017

Calella acomiada aquest cap de setmana el XIIè Festimatge, Festival de la Imatge de Calella que s’inaugurava el passat 1 d’abril. 23 exposicions de fotografia, 110 curtmetratges, 3 tallers de fotografia, 2 sortides fotogràfiques i culturals, presentacions de llibres, el Mercat del Col·leccionista, sessió de cinema 9,5 i mostra de treballs realitzats amb foundfootage… són algunes de les propostes que ha ofert el Festimatge d’enguany.

El cap de setmana encara ens permetrà gaudir d’algunes d’elles. De fet, aquest cap de setmana concentra les activitats de la 44 Trobada Internacional de Cinema 9,5 que ofereix divendres una sortida cultural al Parc Audiovisual de Catalunya i al Centre de Conservació i Restauració de la Filmoteca a Terrassa, i dissabte organitza al matí el Mercat del Col·leccionista i a la tarda una mostra de cinema en format 9,5 de films fets pels participants a la trobada i una mostra de treballs en found footage, a càrrec dels alumnes de l’Institut Euclides de Pineda de Mar. Una trobada entre noves i velles generacions.

imatge: ‘Graffiti’

La secció de curtmetratges presenta divendres, a les 20 hores, a l’Ajuntament Vell, una projecció-col·loqui del film “Graffiti”, de Lluís Quílez, finalista dels premis Gaudí i Goya, i pre-seleccionat als Òscar. L’acte comptarà amb la participació del seu director, Lluís Quílez, i el col·loqui estarà moderat pel crític de cinema Miguel-Fernando Ruíz de Villalobos. No és la primera vegada que en Lluís Quílez participa en el Festimatge, ho ha fet en ocasions anteriors, optant als premis del Trofeu Torretes de Curtmetratges, que ha guanyat en dues ocasions, una d’elles amb el màxim guardó, el Premi d’Honor Trofeu Torretes amb el seu curt “Avatar”.

Pel que fa a la secció de fotografia, dissabte al matí està previst el darrer taller “Fotografia creativa i fotografia d’autor”, a càrrec del fotògraf Manel Úbeda, que exposa al Festimatge la seva col·lecció “A poc a poc oblit”. Aquesta exposició, així com les altres 22 exposicions del Festimatge d’enguany, que es troben a la Fàbrica Llobet i a la Sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell, es poden visitar fins al diumenge 23 d’abril.

La cloenda

Diumenge al matí, tindrà lloc l’acte de cloenda, en el que es lliuraran els premis d’Honor dels Trofeus Torretes de Fotografia i Curtmetratges, i es podran veure els treballs guanyadors. Estarà presidit pel President de Foto-Film Calella, Xavier Rigola, i l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini.

Serà el moment de conèixer qui ha estat el guanyador del Concurs a Instagram que premia la millor fotografia relacionada amb l’edició actual, les quals han estat rebudes entre l’1 d’abril (moment de la inauguració del Festimatge i el 22 d’abril a les 24 hores. L’autor o autora de la foto guanyadora rebrà una nit per a dues persones a un Vilar Rural.

I es farà també el sorteig per premiar la fidelitat dels assistents a les activitats del Festimatge. Durant el festival, s’ha lliurat a tothom que ho ha volgut el carnet del Festival calellenc. Cada vegada que s’ha participat en una activitat, s’ha posat un segell al carnet. Entre totes les persones que tinguin un mínim de 10 segells, es sortejarà també una nit per a dues persones a un Vilar Rural.

Festimatge, únic al món

El Festival de la Imatge de Calella és l’únic festival de tot el món que reuneix cinema i fotografia en un mateix festival, i amb una durada tan extensa, gairebé tot un mes d’activitats relacionades amb la imatge.

Reuneix tres certàmens que, originàriament, es celebraven per separat: La Trobada Internacional de 9,5 mm, única a Espanya i de les poques que queden arreu del món, que aquest any celebra la seva 44a edició; el Trofeu Torretes de Fotografia, que es fa des de fa 41 anys i que és reconegut per la Federació Internacional de Fotografia, la qual cosa demostra el seu prestigi; i, el més jove de tots, el Trofeu Torretes de Curtmetratges, amb 23 anys de vida, que destaca per la quantitat de curtmetratges seleccionats que projecta durant el festival, més d’una tercera part dels treballs presentats.

Enguany, el Festimatge 2017 celebra la dotzena edició des que els tres certàmens s’ajuntaren per fer un gran festival.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris