dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Govern aprova la partida per pal·liar els danys dels aiguats al Maresme

Vilassar de Mar | Foto: Antoni López

Efectes a Vilassar de Mar | Foto: Antoni López

Després de l’aprovació prèvia per part del Consell d’Administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), el Govern català ha aprovat destinar 700.000 euros al Consell Comarcal del Maresme per reparar els danys produïts en les lleres fluvials com a conseqüència dels aiguats dels passats dies 12 i 13 d’octubre. Les actuacions, que tindran lloc a Cabrils, Cabrera de Mar i Vilassar de Mar, recuperaran la capacitat de desguàs de les lleres i protegiran els nuclis urbans. L’import l’aportarà el fons de contingència de l’ACA.

En el cas de Cabrils es reconstruiran els marges esllavissats i s’estabilitzarà el nivell de la llera del torrent Roldós en un tram d’1,3 quilòmetres entre el carrer de Clavells i la carretera C-32. A Cabrera de Mar es refarà un mur d’escullera i es reblirà de terra una àrea de la riera d’Agell; es protegiran els talussos amb escullera al llarg d’un quilòmetre a la riera de Cabrera; i es refarà i es perfilarà la secció de la llera i es retiraran elements caiguts al Torrent del Molí. Finalment, a la riera d’en Cintet de Vilassar de Mar es refarà un mur de contenció al tram de Can Vives.

L’episodi del passat mes d’octubre va afectar amb intensitat rècord al Baix Maresme. En el cas concret de Cabrils, van arribar a caure 84,4 litres per m2 en només 30 minuts.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris