dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Maresme netejarà el fons marí de totes les seves platges

Foto: Arxiu

Després de l’èxit de la prova pilot que els dies 6 i 7 de setembre va realitzar la neteja del fons marí de les platges de Santa Susanna i Malgrat de Mar, el Consell d’Alcaldes del Maresme ha acordat per unanimitat impulsar un projecte per estendre aquesta neteja a totes les platges de la comarca. L’esmentada prova pilot va finalitzar amb la recollida de 370 kg de deixalles entre les quals hi havia plàstics i vidres i, fins i tot, bigues de ferro i motors d’embarcacions.

Dimarts passat, 24 d’octubre, el Consell d’Alcaldes va donar el vistiplau a autoritzar els estudis necessaris per desenvolupar aquest projecte. El president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme i vicepresident primer del Consell Comarcal del Maresme, Joaquim Arnó, va destacar que “per primera vegada, una comarca catalana emprèn accions per garantir la bona qualitat del seu fons marí”. En aquest sentit, Arnó també va remarcar que aquesta iniciativa permetrà realitzar “una neteja sistemàtica i metodològica que anirà més enllà d’actuacions voluntàries puntuals”.

Segons informen fonts comarcals, els estudis que s’encarregaran de desenvolupar la neteja es tornaran a presentar davant el Consell d’Alcaldes per a la seva consideració final. Un cop fets aquests tràmits es preveu que els treballs puguin començar a partir del mes de maig del 2018 amb l’objectiu de garantir la millor qualitat de les platges de cara a la temporada d’estiu.

Aquest projecte de neteja del fons marí de les platges del Maresme compta amb el suport econòmic de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i tots els municipis maresmencs.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris