dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Maresme recull selectivament el 33% dels residus que genera

Foto: Arxiu

La regió metropolitana de Barcelona, que inclou l’Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Garraf, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental, va generar l’any passat 2.278.434 tones de residus municipals. La generació per càpita arriba així als 1,24 kg/hab./dia, un índex inferior al de la mitjana catalana (1,36 kg/hab./any).

Pel que fa a la recollida selectiva neta, la comarca de Barcelona que més residus municipals va recollir selectivament – excloent els impropis – és el Maresme, amb un índex net del 33,30%. Tiana, amb un 57,70% de recollida selectiva neta és el municipi més destacat de la nostra regió metropolitana. Altres municipis maresmencs destacats són Canet de Mar (52,26%), Argentona (51,49%), Sant Pol de Mar (51,28%), Cabrils (51,15%) i Sant Vicenç de Montalt (46,97%).

Font: ARC

Aquestes són algunes de les dades facilitades aquest divendres pel director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost. Segons el director de l’ARC, un factor que pot influir en l’augment de la recollida selectiva és l’increment dels cànons de residus. Tost també ha explicat que està previst impulsar una nova Llei de Residus amb un model individualitzat de gestió que penalitzarà econòmicament les llars que no separen la brossa, i afavorirà aquelles que sí que ho fan.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris