dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Revela-T 2017 arrenca amb novetats i exposicions de gran qualitat

.

Del 19 al 28 de maig, Vilassar de Dalt acollirà la cinquena edició de Revela-T, el festival de fotografia analògica. El certamen, que arrenca aquest mateix divendres, comptarà per primera vegada amb un tema comú, HIDDEN, que donarà coherència a les més de 50 exposicions de destacats fotògrafs i galeristes de primera línia internacional i nacional. Entre les destacades, hi ha l’exposició de Munemasa Takahashi i la de Manabu Yamanaka. Altres participants són Eduardo Momeñe, Maite Caramés, Albarrán & Cabrera, Estela de Castro, Juanan Requena, i molts altres.

El gruix del festival és principalment expositiu, però paral·lelament, s’organitzen moltes altres activitats, algunes formatives que ajuden a conscienciar al públic de la importància de la fotografia analògica en el món de l’art i la cultura.

Revela-T reivindica la fotografia sense presses o Slow Photo, i va dirigit als amants de la fotografia en general, especialment als amants de la fotografia química o analògica, pels qui el tempo també forma part del procés i del resultat.

Algunes de les exposicions destacades:

.

“This is you” de Albarrán&Cabrera: dos fotògrafs que comencen a ser molt reconeguts a nivell internacional. L’exposició tracta dels records de les vivències, de com les fotografies passen a substituir a la nostra memòria.

.

.

“Tomorrow yes?” de Jesse Oaks que tracta un tema molt d’actualitat, la necessitat de donar visibilitat als infants que realitzen el viatge de la mort cap a Europa i que els mitjans obvien. Tomorrow yes? es la pregunta que diàriament fan els nens als voluntaris per saber si tornaran a veure’s a l’endemà. La pregunta es fa de manera retòrica per posar data a l’obertura de fronteres.

– “Visa Me” del fotògraf alemany Martin Brandau. El treball fotogràfic es centra en la globalització, el patrimoni africà i l’esperança d’una vida millor en el món occidental del consum. Abans que hi hagués passaports de paper, els africans feien servir màscares acolorides per identificar-ne les tribus o països d’origen quan viatjaven pel continent. “Visa Em” utilitza bosses de plàstic com una mena de màscara.

.

Aquestes bosses representen la vida que les persones fotografiades estan somiant. El treball tracta de trobar un llenguatge sensual que combina l’herència africana amb el món occidental del somni de consum, unint-ho amb la realitat, amagada i exposada. Com a curiositat, el fotògraf estarà fent fotos al festival a gent amb bosses al cap.

Els fotògrafs japonesos:

Kazuma Obara amb l’exposició “30” sobre l’accident nuclear de Txernòbil

.

Manabu Yamanaka “Gyahtei: Resigned to Death”, amb retrats de dones de 92 a 102 anys.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris