dissabte, 21 de setembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Tiana Negra clou amb èxit de public i participació

Foto: Tiana Negra 2017

Foto: Tiana Negra 2017

El Tiana Negra ha celebrat aquest cap de setmana el seu cinquè aniversari i, una vegada més, ho ha fet amb rècord de participació. Prop d’un miler d’assistents de tot Catalunya, 200 més que l’any passat, han pogut gaudir durant dos dies del bo i millor de la literatura negra catalana actual.

En aquesta nova edició s’han programat més d’una trentena activitats entre les quals han destacat l’homenatge a la trajectòria d’Andreu Martín, l’entrevista a l’actor Marc Martínez, l’entrega del quart Premi Memorial Agustí Vehí a Biel Cussó i la cloenda internacional de Flavio Soriga. L’organització ha valorat molt positivament aquesta cinquena edició del festival que, segons afegeixen, compleix amb escreix l’objectiu pel qual va ser creat; ajudar a projectar la literatura negra catalana actual donant-li l’espai i la popularitat que es mereix.

Des de la creació del Tiana Negra, la literatura negra catalana ha crescut en autors, títols i festivals dedicats al gènere. El festival tianenc és també un dels responsables d’aquest boom que viu la novel·la negra a casa nostra. Durant cinc anys ha programat més de 200 activitats, per les que han passat més de 250 autors.

Enguany el festival ha volgut tenir un record molt especial per a aquelles persones que durant aquests cinc anys ens han deixat, com l’escriptor Agustí Vehí, l’editor Josep Forment o el recentment desaparegut Manel Mora, marit de l’escriptora Anna Maria Vilallonga. Després de cinc anys de festival, els organitzadors volen ara seguir treballant per arribar al desè aniversari. Segons el director, Sebastià Bennassar, “gràcies a la feina es poden arribar a complir els somnis, com cinc anys de festival amb un gran èxit”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per