dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’AMI anuncia a Arenys de Munt el seu “compromís total” amb l’1-O

Membres de la comissió executiva | Foto: AMI

Els prop de 800 ajuntaments inscrits a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) han anunciat el seu “compromís total” amb el referèndum de l’1 d’octubre (1-O). La comissió executiva, que es van reunir aquest dijous 31 d’agost a Arenys de Munt, s’ha compromès a treballar per aconseguir que l’1-O tothom pugui exercir el dret a vot a tots els municipis “amb la màxima normalitat”.

En el mateix espai arenyenc on l’any 2009 es va fer la primera consulta popular sobre la independència, la presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, va expressar el “suport incondicional del 100×100” de l’entitat al Parlament i el Govern català per poder “culminar” l’objectiu que, fa sis anys, va portar al naixement de l’AMI. Durant la reunió, Loveras va afegir que els ajuntaments inscrits a l’associació seran “congruents” i col·laboraran amb el referèndum. L’executiva també ha aprovat donar suport al Manifest de Les, presentat aquest dimecres passat, i que demana facilitar el vot del referèndum a la Val d’Aran.

L’AMI té previst enviar a tots els consistoris un informe jurídic sobre la Llei del Referèndum i la Llei de Transitorietat Jurídica. Aquest s’encarregarà un cop el Parlament aprovi aquestes normes i s’enviarà a tots els ajuntaments. La mateixa entitat ha anunciat que el proper 1 d’octubre farà d’amfitriona de més centenar càrrecs electes internacionals que visitaran Catalunya per veure el procés de votació. Entre aquests càrrecs hi haurà, entre d’altres, una representació d’Udalbitza, associació que agrupa electes bascos, i alcaldes i regidors de poblacions que tenen agermanaments amb municipis catalans.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris