dissabte, 17 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Els Mossos desallotgen l’antiga fàbrica Can Sanpere de Premià de Mar

Foto: @Can_Sanpere ‏

Els Mossos d’Esquadra han desallotjat aquesta passada matinada l’antiga fàbrica Can Sanpere de Premià de Mar. Segons informa l’ACN, l’operatiu policial s’ha dut a terme a partir de les 3 de la matinada i en compliment d’una ordre judicial de desallotjament amb data oberta.  Durant l’operació una trentena de membre de la Plataforma Can Sanpere s’han reunit a les portes de la nau en senyal de protesta. Can Sanpere ha estat finalment desallotjat després d’un primer intent frustrat el passat 5 de maig. En aquella ocasió l’ordre de desallotjament, amb una data fixada, va facilitar una mobilització ciutadana que va evitar-ho.

Cartell de la manifestació

Un cop desallotjat aquest immoble propietat de la promotora Núñez i Navarro, una empresa de seguretat privada s’ha fet càrrec de la custòdia l’edifici.

Fa uns quatre anys, Can Sanpere estava ocupat per una vintena d’entitats locals que ofereixen propostes culturals d’oci, esportives i socials. Un dels portaveus de la Plataforma Can Sanpere, Raúl Barea, ha manifestat a l’ANC la seva “tristesa, ràbia i indignació”, i ha lamentat que s’hagi arribat fins al dia d’avui havent-se desaprofitat, diu, les oportunitats de “mediació i diàleg” que s’han posat sobre la taula i que “ni la propietat ni l’Ajuntament han volgut”.

La Plataforma recorda que l’any 2014 es va celebrar una consulta popular per decidir el futur de l’equipament, i que el 80% dels veïns que hi van participar van votar a favor de l’expropiació i de la seva transformació en una gran zona verda amb equipaments.

Aquest mateix dimecres, la mateixa plataforma ha convocat una manifestació de protesta a les 7 de la tarda, a la plaça de l’Ajuntament.

L’antiga fàbrica de Can Sanpere, de 9.500 m2 i situada al bell mig de Premià de Mar, va tancar la seva activitat l’estiu del 1998. Sis anys després, l’empresa Nuñez y Navarro va comprar la finca i, des de llavors, un grup de veïns es va mobilitzar perquè aquest espai esdevingui 100% públic.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per