dimarts, 17 de setembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Passen la primera nit tancats a les oficines d’Ensenyament

Fotos: AMPA Mar Nova

El grup de persones que es van tancar aquest dijous a la seu dels Serveis Territorials d’Ensenyament del Maresme-Vallès Oriental (Mataró) han passat la primera nit dins aquestes oficines. Els tancats asseguren que seguiran en aquestes dependències fins que els rebi el Secretari de Polítiques Educatives del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, Antoni Llobet, i es comprometi a no tancar l’escola Mar Nova de Premià de Mar. També recorden que el Parlament de Catalunya va aprovar una resolució el passat 4 d’octubre en aquest sentit .

Membres de l’Ampa de l’Escola Mar Nova i representants del sindicat de mestres Ustec-STEs (IAC), la CGT, el Moviment Educatiu del Maresme (MEM), la Federació d’Ampes de Catalunya (FAPAC), l’Assemblea Groga, van entrar ahir dijous, a les 11 del matí, a Serveis Territorials, i van ocupar pacíficament una zona de les oficines. Durant la seva acció van anunciar que s’hi quedaven de forma indefinida fins que se’ls garantís una solució.

.

Els col·lectius implicats consideren que el Govern ha decidit el tancament de l’escola de “forma unilateral”, i denuncien que aquesta decisió es va prendre “sense tenir en compte l’opinió contrària de les famílies, del Ple de l’Ajuntament de Premià de Mar i del Parlament de Catalunya”. Per aquest motiu, els tancats han avançat que no es mouran de les dependències d’Ensenyament fins que el Departament els garanteixi l’oferta de P3 per al curs 2017-18 i que l’Escola Mar Nova no es tancarà.

Per altra banda, els mateixos col·lectius han denunciat a través de les xarxes socials que des del Departament “continua el silenci”, i que aquest matí les oficines no han obert les portes al públic per evitar que s’hi afegeixi més gent a l’acció. També, un representant del col·lectiu de pares de l’escola premiarenca ha denunciat a través del canal de Youtube de l’escola que un treballador del Departament el van tancar amb clau dins d’un habitacle de petites dimensions durant una mitja hora en el que considera “un tracte denigrant”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per