dissabte, 16 de novembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

JARPS: ‘Vivim els nostres directes amb moltíssima passió’

Els JARPS, Roger Palomer i Jorge Agustí

Avui parlem amb els JARPS, un grup format el 2014 a Mataró per Roger Palomer i Jorge Agustí. Recentment, després de passar un any i mig al Regne Unit actuant a llocs i zones emblemàtiques de Londres, els dos joves mataronins han retornat a casa amb molta força i il·lusió. Les seves principals influències provenen de la música dels seixanta fins l’actualitat – centrant-se en el rock and roll, el pop i el blues -, però amb un so personal que els caracteritza. Actualment, els JARPS preparen nou treball i un concert de benvinguda el proper divendres 17 de febrer a la sala Clap de Mataró.

.

Com i per què vàreu crear JARPS?
JARPS neix de l’amor entre dos grans amics per la música i les ganes de compondre la nostra pròpia música.

Si haguéssiu de donar un consell a un músic o banda que tot just comença, quin seria?
Sense dubte seria no rendir-se mai i sobretot no envoltar-se amb gent tòxica, gent que no vol treballar i que no és optimista. En el passat no sempre hem comptat amb gent vàlida, i això ens ha anat malament per poder avançar. Per sort ara comptem amb en Josep Antoni i el Gerard, dues persones magnífiques que ens fan molt feliços a l’hora de tocar.

.

Per què us vàreu traslladar al Regne Unit?
La idea de marxar al Regne Unit va ser per tocar música, cosa que vam estar fent durant un any i mig; degut a les nostres influencies, Anglaterra va ser l’objectiu primordial a l’hora de canviar de país, ja que la majoria de les nostres influencies provenen d’allà.

Com valoreu la vostra etapa britànica?
En aquest any i mig ens va donar temps a fer moltes coses. Hi vam anar quatre (nosaltres i els dos músics) i en vàrem tornar només dos. La valorem positivament, ens va fer convertir-nos en homes, treure’ns molta “brutícia” de sobre, vam tocar per tot London, i veure com el públic anglès vibrava amb la nostra música era molt gratificant!

.

Com us inspiren les muses?
Ens visiten a qualsevol hora del dia, en moments que no són gens còmodes per prendre nota de la que sembla ser una gran idea (per això recomanem sempre tenir el mòbil a punt per gravar, o una llibreta i un bolígraf!). Mai se sap, quan és un bon moment per compondre, perquè les idees venen quan menys t’ho esperes.

Després de ‘Pay and Pity’ (2015), com serà el vostre proper disc?
El nostre proper disc tindrà una concisa descripció: ‘Canvi‘.
Evidentment, després de totes les vivències passades no som els mateixos, ni musicalment ni personalment, i això es veurà clar a les cançons. Serà un disc molt complet, variat, i més “rockero”, amb més força! Esperem treure’l durant aquest any.

.

Esteu satisfet del vostre treball a l’estudi?
N’estem molt satisfets, sobretot de l’últim que hem gravat, hem tingut la sort de poder comptar amb el Raúl Cuevas com a enginyer de só a l’estudi d’en Josep Mas “Kitflus”, en Kitflus mateix fa unes col·laboracions en dues de les nostres peces. Les bateries les ha interpretat en Gerard Mataró i al baix en Josep Antoni Molina dos grans músics que fan possible que les nostres cançons tinguin la màgia que necessiten.

Com viviu els vostres directes?
Amb moltíssima passió. Qualsevol músic pot dir-te que un directe és un ritual, des que entres a la sala, muntant, proves so, veus tota la sala buida, i després (amb una mica de sort) la veus plena de gent a la qual a poc a poc li enganxa la teva música. És boníssim! Nosaltres fem uns directes carregats d’energia i a la gent li agrada.

.

Què us aporta el vostre públic?
El nostre públic ens aporta tot allò que necessitem per continuar lluitant pel nostre projecte, sense ell no faríem concerts i ens dedicaríem a gravar música per nosaltres mateixos.

Què ens trobarem al concert del Clap?
Us trobareu als JARPS més frescos del món, tot i que estarem des de les 11 del matí muntant i preparant el concert (llums, so, etc.). Dos nois que vénen de Londres després de viure un munt d’aventures, i acompanyats dels millors músics i professionals possibles, des de la gent de llums, tècnics de so a la nostra gent que ha fet el concert possible. No us ho perdeu, i recordeu… Listen to JARPS!

Moltes gràcies. Us desitgem molta sort amb el vostre nou disc i un gran bolo a Mataró.

Text: Ramon Texidó | Fotos: JARPS

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per