diumenge, 18 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La Coordinadora d’Electes del Maresme dona suport als alcaldes investigats

Foto: AECAT

La Coordinadora d’Electes del Maresme, de la qual formem part tots aquells regidors, regidores, alcaldes i alcaldesses de la comarca inscrits a l’Assemblea d’Electes de Catalunya (AECAT), ha emès un comunicat en relació als requeriments judicials adreçats als alcaldes catalans que han comunicat al Govern de la Generalitat el seu compromís amb l’organització del Referèndum de l’1-O.

La coordinadora ha manifestat que dona suport suport a tots els alcaldes i alcaldesses maresmencs compromesos amb l’organització del Referèndum d’Autodeterminació, perquè considera que “ho fan amb lleialtat institucional” amb el Govern català i “d’acord amb les lleis aprovades pel Parlament de Catalunya”. També rebutgen el que consideren una “instrumentalització política de l’aparell judicial amb finalitat partidistes”, i afegeixen que “la repressió judicial adreçada contra el 75% dels alcaldes de Catalunya” (712 alcaldes), “és una vulneració inadmissible dels drets democràtics de la ciutadania”.

Els càrrecs electes del Maresme han manifestat també que assumeixen “solidàriament, junt amb tots els alcaldes i alcaldesses, la responsabilitat de donar compliment al mandat democràtic del Parlament de Catalunya”. Per aquest motiu, s’han compromès a realitzar “totes les accions” que estiguin al seu abast per “assegurar l’organització del Referèndum de l’1 d’octubre a tota la comarca del Maresme”.

Per últim, fan una crida a la mobilització i a la participació “massiva i pacífica” de la ciutadania en el Referèndum, i també criden “a la participació i mostra de suport” als alcaldes i alcaldesses que el proper dissabte 16 de setembre, a les 12 del migdia, es concentraran a la plaça de Sant Jaume de Barcelona “com a mostra de rebuig de les amenaces de la Fiscalia espanyola”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris