divendres, 03 de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La Festa al Cel se’n va del Maresme per la renúncia de Santa Susanna

Foto: Arxiu

Finalment, Santa Susanna no acollirà la Festa al Cel programada del 20 al 24 de setembre d’enguany. Segons ha informat el consistori maresmenc a través de les xarxes socials, les causes de la cancel·lació han estat motius de seguretat i els informes negatius de Protecció Civil de la Generalitat.

El Punt ha informat que Protecció Civil considera que la zona on estava previst dur a terme el festival aeri – la platja entre les rieres de Malgrat de Mar i Pineda de Mar – presentava “dificultats per garantir la seguretat mínima exigible”. L’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier (AiS), ha mostrat la seva decepció al mateix diari i creu que aquesta és una posició “inamovible” del Departament d’Interior, i considera que han estat “molt durs” i “inflexibles” amb ells.

Per altra banda, la Plataforma cívica ‘No a la Festa del Cel‘, una entitat que es va presentar el mes d’abril passat i que agrupa diverses associacions, ha valorat positivament la notícia però ha puntualitzat que encara que els motius de seguretat “són fonamentals”, aquests “no són, ni molt menys, els únics”. També, ERC de Santa Susanna considera que són “bones notícies” que no se celebri la Festa al poble.

Aquesta exhibició aèria es va celebrar a Barcelona fins l’any 2013 i dos anys seguits a Mataró fins la seva renúncia, adduint motius econòmics. Ara, segons han avançat diversos mitjans, Generalitat i organització estarien negociant la possibilitat que l’aeroport de Lleida-Alguaire pugui acollir la pròxima edició.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris