diumenge, 18 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La Fiscalia de l’Estat es querella contra Miquel Buch i Neus Lloveras

Miquel Buch i Neus Lloveras | Foto: AMI

La Fiscalia de l’Estat continua amb la seva ofensiva per frenar el referèndum de l’1 d’octubre (1-O) i ha presentat aquest dijous una nova querella. En aquesta ocasió va dirigida contra la presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i diputada al Parlament, Neus Lloveras, i el president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch. La Fiscalia, que ha presentat la querella davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), els acusa d’haver redactat, signat i difós el decret dels alcaldes de suport a la convocatòria del referèndum.

A més, com a mesures cautelars, el jutge demana el tancament dels webs de totes dues associacions, a més d’imposar fiances econòmiques a Lloveras i Buch. També demana que es requisin urnes o qualsevol material encaminat a celebrar el referèndum.

Per la seva banda, el col·lectiu d’alcaldes que formen part del Comitè Executiu de l’ACM i l’executiva l’AMI han expressat la seva “solidaritat” amb els presidents de les dues entitats, i considera que es tracta d’un “nou acte sense sentit” per part de la Fiscalia de l’Estat espanyol. A través d’un comunicat recorden que les dues entitats municipalistes actuen en representació de la ciutadania i que representen gairebé la totalitat dels 947 alcaldes de Catalunya.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris