dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La futura biblioteca de Dosrius enceta nova etapa

Avantprojecte de la futura biblioteca | Imatge: A.D.

L’Ajuntament de Dosrius ha encarregat a l’arquitecte Jordi Parcerisas la redacció del projecte executiu de la futura Biblioteca municipal que previsiblement estarà enllestit a finals de mes. L’adjudicació del contracte de servei s’ha dut a terme mitjançant concurs públic per una quantia de prop de 33.000 euros. El nou equipament s’anomenarà Biblioteca Esteve Albert i Corp en homenatge al cèlebre poeta, autor teatral, historiador i promotor cultural dosriuenc.

L’equip de govern de Dosrius s’ha proposat convertir la Biblioteca municipal en un espai de referència en la vida cultural de la vila. En aquest sentit, l’alcalde de Dosrius, Marc Bosch (ERC), ha explicat que el consistori vol que el nou equipament esdevingui “una eina clau en matèria educativa i social, i un actiu clarament important en termes de promoció i acostament de la cultura als veïns i veïnes”. L’objectiu de l’Ajuntament és aprofitar la “bona salut” cultural del poble “dotant-lo de nous mecanismes”.

El projecte contempla que la Biblioteca es desenvolupi en una única planta per tal de facilitar l’accessibilitat i la redistribució dels espais. Es preveu que l’equipament ocupi una superfície d’uns 985 m2 i que disposi d’una zona infantil, una zona de fons general amb una àrea de revistes i música. També hi haurà una sala polivalent, dues aules de suport i l’àrea de treball intern, amb un total de 75 punts de lectura, 20 punts d’accés informàtic i un fons bibliogràfic de 12.500 documents.

Per altra banda, el consistori dosriuenc s’ha proposat que el pla esdevingui un referent en arquitectura sostenible reduint fins a un 75% el consum d’energia i fins a un 76% les emissions respecte un edifici estàndard. A més, el nou equipament comptarà també amb un sistema de calefacció a partir de la combustió de biomassa forestal, com ja s’ha fet recentment a l’escola i al Poliesportiu de Dosrius.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris