dissabte, 04 de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La jutge del cas Funnydent considera que no és una estafa sinó ‘mala gestió’ empresarial

Foto: Arxiu

La magistrada titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció nº 4 de Navalcarnero (Madrid) ha decretat el sobreseïment provisional i l’arxiu de la causa oberta per un presumpte delicte d’estafa contra l’administrador únic de les clíniques dentals Funnydent, Cristóbal López Vivar. La jutge entén que després les diligències practicades per la Brigada Provincial de Policia Nacional, així com de tota la documentació extreta, es tracta d’un cas de mala gestió en l’any previ al tancament de les clíniques per part del seu administrador, i descarta que aquest hagi incomplert les obligacions assumides davant dels pacients.

En aquest sentit, la interlocutòria estableix que “de l’informe emès per l’administració concursal, juntament amb les actuacions a petició del Ministeri Fiscal, es desprèn que no ha existit irregularitat que pugui ser penalment reprotxable, al marge de la responsabilitat civil i concursal de l’investigat “. El document també destaca que perquè hi hagi estafa es precisa d’un ànim de lucre en benefici propi o d’un tercer. En aquest cas, segons la resolució, “de la documentació i dels comptes bancaris intervinguts no s’ha evidenciat cap increment econòmic en el patrimoni de l’investigat que pogués portar a pensar que el tancament va ser conseqüència de l’esmentat ànim de lucre. Tot el contrari, la mala gestió va derivar, no només en un perjudici per als clients, sinó en un de propi per al seu únic administrador, el qual tenia tots els seus béns registrats a nom d’aquestes mercantils “.

En suma, conclou la resolució, “les actuacions practicades només posen de manifest un possible incompliment contractual de naturalesa civil mancat de transcendència penal, pel que procedeix l’esmentat arxiu de la causa, sense perjudici de les accions que els denunciants puguin exercir davant la jurisdicció civil “.

El mes de gener de 2016, quan Funnydent va tancar sobtadament, la cadena disposava de nou clíniques, set a la Comunitat de Madrid i dues a Catalunya (Mataró i Sabadell). Des de llavor, més de 2.400 afectats d’arreu de l’Estat van presentar denúncia per un perjudici econòmic d’uns 8,8 milions d’euros.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris