divendres, 23 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La revetlla més càlida dels darrers anys

.

Dimecres vam iniciar l’estiu astronòmic però ningú ho diria. Portem des d’inicis de mes amb temperatures plenament estiuenques i arriba el Sant Joan més càlid dels darrers anys.

La revetlla serà càlida i molt estable. Tant sols destacar d’alguns núvols de tarda cap a l’interior que arribaran desfets al Maresme. La nit serà pràcticament serena arreu de la comarca amb unes temperatures que a primera hora de la nit es situaran entorn els 25 i 27ºC. A més, l’elevada humitat donarà una sensació de xafogor, fent de la revetlla un dia de ple estiu. A mesura que avanci la nit els termòmetres baixaran fins als 20ºC a les zones més interiors de la comarca mentre que cap al litoral difícilment es baixarà dels 23ºC. Caldrà parar especial atenció a la possibilitat d’incendis a causa dels petards. Cap al nord de la comarca portem més d’un mes sense ploure i entorn a 20 dies a la meitat sud. Tot plegat acompanyat d’uns dies molt calorosos i força secs que han deixat la vegetació seca.

.

Dissabte continuarà la mateixa situació, alguns núvols alts totalment inofensius durant el dia i temperatura que poc variarà amb ambient càlid a les hores centrals del dia. Vent del sud-oest feble a moderat durant la tarda amb onatge de mig metre d’alçada de mitjana.

Diumenge el temps comença a canviar, esperem un increment de la nuvolositat amb vent del sud al sud-est més humit i fresc que farà baixar la temperatura màxima notablement. Valors per sota dels 28ºC al litoral de la comarca i difícilment arribarem a 30ºC cap a l’interior. Mar sense complicacions, amb una temperatura superficial de l’aigua que es situa entorn els 23ºC.

.

Sembla que la setmana vinent la inestabilitat guanyaria terreny i ruixats i tempestes podrien afectar el Maresme i gran part de Catalunya especialment entre dimarts i dimecres.

Text: Marc Rusiñol

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per