dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’alberg de Cabrera de Mar s’estrenarà com espai ‘amic del animals’

Foto: Xanascat

L’Agència Catalana de la Joventut (ACJ) iniciarà aquest proper mes de setembre un programa pilot als albergs de Cabrera de Mar i Planoles (Ripollès). Es tracta d’una iniciativa que pretén convertir els 20 albergs de titularitat pública de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat) en espais amics dels animals.

Segons informen fonts de la Generalitat, aquesta iniciativa ha estat elaborada conjuntament amb la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA), i respon a la voluntat del Govern de la Generalitat de ser un govern ‘amic dels animals‘. L’objectiu és normalitzar l’accés dels animals en els espais públics, un aspecte en el qual s’ha avançat en els darrers dos anys a Catalunya amb permisos com ara l’accés dels animals al transport públic, a les platges o als edificis de titularitat pública.

Segons s’apunta des de la mateixa agència, es tracta de facilitar la complicitat dels usuaris dels albergs amb els animals, i de promoure un turisme social que vetlli per la salut física i emocional dels animals. Així mateix, es pretén projectar la Xanascat com a pionera i innovadora a nivell europeu en l’àmbit del benestar animal en el sí de les instal·lacions juvenils i del turisme social i juvenil.

Així, a partir del proper mes de setembre, els albergs de Cabrera de Mar i Planoles permetran l’accés i pernoctació de gossos en aquestes instal·lacions. Els dos albergs adequaran recintes d’esbarjo per a gossos d’uns 100 m2 amb arbres per a fer-hi ombra i tanques d’una alçada d’1,5 metres. Aquests espais es netejaran periòdicament amb productes innocus pels animals i les persones. Així mateix, s’hi han instal·lat papereres per dipositar-hi els excrements. Per la seva par, els amos hauran de dur els gossos lligats pels diferents espais de l’alberg – excepte als recintes d’esbarjo dels animals -, aportar la documentació del seu gos quan arribin a la instal·lació i que tinguin xip. El cost de l’estada del gos serà de 4 euros per dia.

Una altra mesura que hauran d’incorporar els albergs que s’afegeixin al programa és la de permetre l’estada a l’habitació de l’animal. Així mateix, per tal de facilitar el confort dels gossos mentre duri l’estància a l’alberg, l’ACJ recomana als seus responsables que vinguin preparats amb un abeurador d’aigua i un llit per a l’animal.

Aquestes mateixes característiques són les que adaptaran a la vintena d’albergs gestionats directament per l’ACJ, que s’aniran incorporant progressivament a la iniciativa entre la propera tardor i el primer trimestre del 2018.

Benestar animal

Per altra banda, l’ACJ substituirà paulatinament quatre tipus d’activitats que es considera que no tenen en compte el benestar animal. Es tracta del mushing, les visites a granges de vaques d’explotació lletera, les activitats a certes hípiques i els programes a centres d’animals salvatges que no estan adaptades a les necessitats de les espècies que hi estan en captivitat.

Finalment, un altra iniciativa ‘animal friendly’ que seguirà el mateix objectiu és la d’incloure també menús vegans a l’oferta d’alimentació dels albergs. Aquesta opció nutritiva inclou aliments que no tinguin un origen animal, incloent-hi ous i productes làctics.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris