dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’alcalde de Dosrius presenta denúncia per danys i agressions durant l’1-O

Presentació de la denúncia | Foto: A.D.

L’alcalde de Dosrius, Marc Bosch (ERC), ha acudit aquest dijous 5 d’octubre, a la tarda, a la comissaria dels Mossos d’Esquadra per presentar una denúncia en nom de l’Ajuntament per les destrosses materials ocasionades pels cossos de seguretat de l’Estat espanyol als col·legis electorals del municipi maresmenc durant la celebració del referèndum d’autodeterminació el passat diumenge 1 d’octubre (1-O).

Bosch, en paral·lel, acompanyat pel regidor d’Educació i Joventut, Eduard Garcia, també ha presentat una denúncia particular per les agressions i els danys personals soferts durant l’assalt de la Guàrdia Civil. A més, diversos veïnes i veïnes a títol individual també han acompanyat aquesta tarda l’alcalde dosriuenc per presentar denúncies per agressions.

Marc Bosc considera que “malauradament, com molts pobles de Catalunya, vam ser víctimes d’una repressió policial indigna, desproporcionada i injustificada que no pot quedar sense resposta”. Per tot plegat, l’alcalde de Dosrius assegura que “com a Ajuntament farem tot allò que estigui a les nostres mans i més per defensar els drets civils i les llibertats de tots els veïns i veïnes de Dosrius”.

Durant la celebració del referèndum d’autodeterminació, prop d’una vintena de veïns – entre ells, l’alcalde Marc Bosch- van haver de rebre atenció mèdica i sanitària de diversa consideració com a conseqüència de les càrregues policials dutes a terme pels cossos policials de l’Estat espanyol als col·legis electorals ubicats al Casal de les Cotxeres de Canyamars i a l’Escola Castell de Dosrius. A més, diversos equipaments municipals van patir desperfectes i destrosses, i una persona va ser detinguda. El consistori considera “greus” les conseqüències personals i materials ocasionades que entén “desproporcionades, indiscriminades, negligents i injustificades”.

Les denúncies presentades per l’Ajuntament i per diversos ciutadans del poble arriben hores després que el municipi visqués recentment “una nova jornada històrica i per al record“. Segons assenyalen des del mateix consistori, dimarts 3 d’octubre, milers de persones es van congregar al municipi en “un clima de respecte, tolerància i pacifisme” com a “mostra de rebuig” per l’actuació de la Guàrdia Civil al poble i al conjunt del país durant l’1-O.

1 comentari per a “L’alcalde de Dosrius presenta denúncia per danys i agressions durant l’1-O”

  1. […] dóna la circumstància que Marc Bosch, acompanyat per una vintena de veïns, va presentar denúncia el passat 5 d’octubre a la comissaria dels Mossos d’Esquadra en nom de l’Ajuntament […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris