dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’aplicació del 155 trenca el pacte de Govern ERC-PSC a Alella

Foto: Aj. Alella

ERC i el PSC han donat per finalitzat el pacte de govern  subscrit a Alella el 2015 per les “circumstàncies excepcionals” del moment i després de setmanes de reflexió i reunions, segons ha manifestat a través d’un comunicat l’alcalde Andreu Francisco.

En el seu escrit, l’alcalde alellenc considera que l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola amb els vots favorables del PP, PSOE i C’s “és l’atac més greu des del final de la dictadura franquista contra Catalunya i les seves institucions”. Francisco ha reconegut, però, la tasca desenvolupada per l’única regidora socialista, Glòria Mans, i ha afegit que el pacte de govern amb els socialistes “s’ha desenvolupat sempre amb lleialtat mútua” i “ha permès fer avançar el poble”.

Andreu Francisco | Imatge: YouTube

Per la seva banda, el grup municipal d’Alella Primer-Candidatura de Progrés (PSC) ha lamentat aquest trencament que, segons diuen, “posa de manifest que abans es sobreposen els temes nacionals i no la tasca municipal, del tot prioritària per al nostre grup”. Els socialistes alellencs, que han recordat també que l’any 2004 ja van signar el primer Pacte de Govern ERC-PSC, asseguren que durant tot aquest temps no han tingut “ni un sol incompliment” dels acords signats en “clau exclusivament local”.

Properament el Govern municipal d’Alella reorganitzarà el cartipàs i els regidors d’ERC, que compten amb majoria absoluta al ple, assumiran les competències d’Emprenedoria, Comerç i Consum; Salut i Esports, àrees que fins ara eren responsabilitat de la regidora socialista.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris