dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Una setantena de ceramistes internacionals tenen trobada a Argentona

Cartell de l’Argillà 2017

Aquest proper divendres, dia 7 de juliol, arrenca Argillà Argentona, la Fira Internacional de la Ceràmica. Fins al diumenge dia 9 Argentona es convertirà en la referència per als amants de l’art i la cultura del fang a Catalunya. Un cap de setmana en el què 75 artesans vinguts d’una dotzena de països d’arreu del món exposaran les seves creacions als carrers argentonins, amb Itàlia com a país convidat d’enguany. Argillà es completa amb tallers i activitats per a tota la família, la Cineràmica (Mostra de Cinema Sobre Ceràmica) i amb diverses exposicions que obriran portes el mateix divendres, com ara la mostra dedicada a l’artista Fiorenza Pancino al Museu del Càntir o l’exhibició de ceràmica clàssica italiana a la Casa Gòtica.

Argillà Argentona se celebra els dies 7, 8 i 9 de juliol en aquest municipi maresmenc, referent de l’art i de la cultura del fang a l’Estat espanyol. Enguany, a més d’Itàlia, hi haurà representants de Portugal, França, Regne Unit, República Txeca, Polònia, Perú, Argentina, Armènia i Marroc. La fira internacional se celebra un circuit urbà al centre de la vila, des del matí fins a la nit. Els visitants, a més d’admirar i comprar les terrisses dels artesans expositors, també podran gaudir de diferents tallers i activitats per a tota la família. L’oferta es completa amb diverses exposicions, de nou amb Itàlia com a principal protagonista, i amb propostes com l’esmentada Mostra de Cinema Sobre Ceràmica.

Foto: Argillà Argentona

La inauguració oficial d’Argillà Argentona tindrà lloc divendres 7, a les 7 de la tarda, a la Plaça de l’Església. L’acte comptarà amb la presència de la Directora General de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Muntsa Vilalta; del tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Faenza (ciutat convidada enguany), Massimo Issola; de l’Alcalde d’Argentona, Eudald Calvo, i del President del Museu del Càntir i Regidor de Cultura, Àngel Puig.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris