dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’edició d’un llibre a Cabrera de Mar acaba amb el cessament d’una regidora

Portada del llibre

L’equip de govern (PDeCAT i ERC) a l’Ajuntament de Cabrera de Mar han pres per unanimitat la decisió de cessar Maria José Cortada (PDeCAT) com a regidora de Serveis a les Persones, Promoció Econòmica i Sanitat. Aquestes funcions han estat assumides provisionalment per l’alcalde, Jordi Mir (PDeCAT). La raó que han exposat per a prendre aquesta decisió ha estat la “pèrdua de confiança” generada en el si del govern arran de l’edició d’un llibre, amb motiu de la darrera fira Iberoromana celebrada els dies 3 i 4 de juny, “sense seguir-ne els tràmits reglamentaris”.

Segons informa El Punt, el llibre ‘L’Arqueologia a Cabrera de Mar. Ibers. Romans‘ es va editar en nom de l’Ajuntament i el va coordinar el marit de la regidora, llicenciat en arqueologia. L’alcalde Mir ha explicat al mateix mitjà que Cortada hauria intentat tirar el llibre endavant “ocultant-ho a l’equip de govern”, i “envaint competències de l’àrea de Patrimoni i sense la supervisió de l’arqueòleg municipal”. Jordi Mir ha subratllat que el consistori no ha pagat cap euro pel llibre i ha explicat que la regidora li va admetre el seu error, i per això considera que va actuar “de bona fe”, però “el mètode no ha estat l’adequat”.

Foto: Aj. Cabrera de Mar

Per altra banda, l’equip de govern ha agraït a través d’un comunicat “la bona feina feta per la Sra. Maria José Cortada durant aquests dos anys en les seves àrees de responsabilitat”, i ha lamentat “profundament que els fets ocorreguts ens hagin conduit irremissiblement a aquesta situació”. Per últim, el mateix equip de govern “reitera la seva ferma voluntat de complir tots els compromisos del programa de govern, així com els projectes iniciats durant el mandat”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris