diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’Estat preveu reparar el litoral maresmenc abans de l’estiu

Visita d’Enric Millo a Malgrat Foto: Aj.

El delegat del govern espanyol, Enric Millo, va visitar dijous al matí la zona del Camí de la Pomereda de Malgrat de Mar, la zona de càmpings afectada pels darrers temporals. Durant la seva visita, Millo va anunciar una inversió d’1,1 milions d’euros a Malgrat, que preveu la construcció d’una escullera; i d’1 milió d’euros a Pineda de Mar, on les actuacions hauran de refer un tram important del passeig marítim. Per altra banda, el govern de Malgrat ha mostrat el seu malestar per “les formes” de la visita del delegat del govern espanyol.

Segons Millo, els treballs de reparació d’aquests trams afectats començaran a partir de la setmana que ve, i el termini d’execució serà d’uns tres mesos. Per tant, les actuacions estarien enllestides poc abans de l’inici de la temporada d’estiu, però no estarien acabades abans de la Setmana Santa com demanava el territori.

Efectes del temporal a Malgrat | Fotos: Vicens Tomàs

La cap de la demarcació de Costes de l’Estat, Maria Toledano, que acompanyava al delegat del govern espanyol, va explicar que l’actuació a Malgrat preveu la “reconstrucció de l’escullera assistent en forma de corba, i fer una escullera de protecció de tot el camí paral·lel a la costa uns 300 o 350 metres“. També va afegir que la idea és també l’aportació de sorra.

El nou govern de Malgrat de Mar (JXM, ERC, PDeCAT i CUP) va aprofitar aquesta visita per demanar al govern espanyol que es faci un estudi de l’impacte mediambiental que pot tenir la construcció de l’escullera sobre el delta de La Tordera.

Per altra banda, en un comunicat fet públic aquest divendres, la portaveu del govern de Malgrat de Mar, Neus Serra, ha expressat el malestar del govern malgratenc per “les formes” de la visita d’ahir del delegat del govern espanyol. Segons Serra, Enric Millo va fer l’anunci d’una obra d’aquesta magnitud “sense preguntar ni facilitar els informes que, des del consistori, s’han demanat”. La portaveu del govern de Malgrat també lamenta que la delegació del govern espanyol va informar una hora abans a l’alcaldia sobre la visita. Serra ha afegit que saben que es tracta de “donar resposta a una situació d’emergència”, però lamenta que el consistori es va assebentar de la presència del delegat del govern espanyol “en el darrer minut i amb un marge de temps molt escàs.”

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris