dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’Hospital de Mataró assumeix l’atenció a la salut mental dels dos Arenys

Hospital de Mataró | Foto: D.M.

Totes les línies assistencials d’atenció ambulatòria de salut mental d’Arenys de Mar i Arenys de Munt, que fins ara es prestaven als centres de Calella, s’oferiran a partir del dia 1 de novembre des dels serveis d’atenció a la salut mental de l’Hospital de Mataró. Segons informen fonts del Departament de Salut, el traspàs de pacients adults i infantojuvenils entre els serveis es farà de forma progressiva i coordinada. A més, també es respectarà la decisió d’aquelles persones que prefereixin continuar sent ateses als centres de Calella.

El mateix departament de la Generalitat assegura que enguany ha prioritzat la millora de l’atenció als problemes de salut mental i, per aquest motiu, s’han incrementat els recursos econòmics. L’objectiu principal és donar resposta a les necessitats creixents de la població millorant l’atenció amb una perspectiva més comunitària, de qualitat i orientada a la recuperació i la inclusió social. La finalitat última és garantir un sistema de salut que proveeixi una atenció integrada de la salut física i mental de les persones.

Segons les mateixes fonts, la manera principal de simbolitzar el salt en importància de l’atenció a la salut mental es basa en una autèntica estratègia nacional en salut mental, que es va concretant en un model d’atenció més equitatiu a tot el territori per oferir una cartera de serveis homogènia per a tots els ciutadans basada en criteris d’equitat i eficiència. L’Àrea Bàsica de Salut (ABS) que comprèn els municipis el dos Arenys té una població de 23.555 ciutadans (2017).

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris