dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Centralitzen l’atenció continuada domiciliària a Argentona, Dosrius, Mataró i Òrrius

Imatge: Gencat

Des d’aquest dimarts 24 d’octubre, a partir de les 8 del vespre, l’atenció continuada domiciliària a Argentona, Dosrius, Mataró i Òrrius serà atesa de forma centralitzada des d’un equip d’atenció domiciliària de l’Institut Català de la Salut (ICS), com ja venia passant a la resta de municipis del Maresme Central.

Segons informa el Departament de Salut a través d’un comunicat, aquesta atenció cobrirà la franja horària de dilluns a divendres de 8 del vespre a 8 del matí, els dissabtes des de les 5 de la tarda a les 8 del matí, i els diumenges i festius de 8 del vespre a 8 del matí. El mateix departament de la Generalitat assegura que “d’aquesta manera queda coberta tota la demanda d’atenció continuada urgent fora de l’horari habitual dels centres d’atenció primària”.

El Departament de Salut afegeix que el nou model integra “del tot” l’atenció domiciliària amb els circuits de l’atenció primària i, conseqüentment, “millora la continuïtat assistencial i la seguretat del pacient” perquè, en el moment de la visita, el metge té accés a la seva història clínica i farmacològica.

Per tal de demanar l’assistència, el ciutadà haurà de trucar al 061 CatSalut Respon, format per un equip de 200 professionals (metges, infermers i tècnics). Quan hi truqui, segons el seu estat de salut, aquest servei activarà un metge a domicili o, si es requereix, una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris