dissabte, 24 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Llum verda al planejament que reconeix les instal·lacions de Dogi al Masnou

.

La Comissió territorial d’urbanisme de Barcelona ha emès aquest dijous dos informes favorables a dues iniciatives de planejament al Masnou, que permeten reconèixer les instal·lacions que l’empresa tèxtil Dogi té al municipi. La fàbrica de Dogi al Masnou, especialitzada en moda íntima i de bany, dóna feina a 163 persones.

Dogi, fundada l’any 1954, es troba situada a l’extrem nord del teixit urbà del municipi, en un àmbit anomenat Camí del Mig, on es va traslladar l’any 2008. El planejament que regulava aquest àmbit va quedar anul·lat com a conseqüència d’una sentència judicial, el que va comportar que els sòls on s’havien construït les instal·lacions revertissin a la qualificació de sòl no urbanitzable. Segons expliquen fonts de la Generalitat, aquest fet va deixar l’empresa en una situació d’inseguretat jurídica sobrevinguda.

La Comissió s’ha pronunciat aquest dijous a favor de dues iniciatives que permetran redreçar-ho. Per una banda, sobre l’avanç del Pla parcial 3, Camí del Mig, que divideix l’antic àmbit en dos subsectors, deixant les instal·lacions de l’empresa en el subsector 1. Per altra banda, sobre el Pla parcial d’ordenació d’aquest subsector 1, de 86.625 m2, que reconeix les edificacions existents i qualifica el sòl on es troba Dogi d’industrial. D’aquesta manera, les mateixes fonts afegeixden que l’empresa guanya la seguretat jurídica necessària en el seu emplaçament i, també tindrà la possibilitat de dur a terme ampliacions o remodelacions en el futur.

A més, el fet de comptar amb el planejament adequat permetrà finalitzar les obres d’urbanització, que s’havien executat al 50% quan la sentència va anul·lar el planejament anterior. Una vegada obtingut l’informe favorable de la Comissió, l’Ajuntament del Masnou podrà concloure la tramitació de les dues iniciatives.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per